Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-07@11:58:11 GMT

میزان آمادگی ایران در مقابله با زلزله

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۶۶۳۲

به گزارش بولتن نیوز، علی مرادی رئیس مرکز زلزله شناسی اظهار کرد: اینکه گفته می شود این زلزله پیش بینی شده بود، شایعه‌ای بیش نیست.
وی افزود:علم زلزله شناسی تا این اندازه پیشرفت نکرده که بتواند وقوع زلزله را پیش بینی کند متاسفانه پس از زلزله این گونه شایعات و اظهارات مطرح می‌شود با این حال ما همه اطلاعات را رصد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرادی ادامه داد: آخرین زمین لرزه بزرگ تهران در سال 1830 رخ داده است اما معمولا اظهاراتی مطرح می‌شود که بعد از گذشت 150 سال زمین لرزه بزرگ تهران مجددا تکرار می‌شود این در حالی است که برخی محققان 170 الی 200 سال را زمان بازگشت زلزله در نظرگرفته اند.
رئیس مرکز زلزله شناسی گفت: این دوره بازگشت با استفاده از روشهای تجربی، آماری، و گمانه زنی بر روی گسل‌ها به دست می‌آید با این حال باید دانست زمین چندان رفتار منظمی ندارد که به طور قطع بتوان زمان بازگشت زلزله های قدرتمند را پیش بینی کرد.
در ادامه این برنامه مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره عملیات امداد ونجات در کرمانشاه و مناطق زلزله زده اظهار کرد: امداد و نجات به پایان رسیده و مرحله دوم آوار برداری هم از امروز صبح آغاز شده است.
سلیمی گفت: در تلاشیم با توجه به سرمای پیش رو ، عملیات آوار برداری سنگین را ادامه دهیم تا بتوانیم هرچه سریعتر آن را به پایان برسانیم.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر درباره افزایش احتمالی تلفات زلزله کرمانشاه بیان کرد: مطمئنا تلفات زلزله چندان افزایش نخواهد داشت اما اگر عملیات امداد و نجات انجام نشود امکان آوار برداری وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: زلزله زدگان باید در صورت مفقودی اعضای خانواده هایشان مراتب را به مسئولان امداد و نجات اطلاع دهند، خوشبختانه امروز به جز یک مورد، مفقودی دیگری گزارش نشده است.
در ادامه این برنامه بهنام سعیدی سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره وقوع زلزله در کلانشهرها و بروز خسارات افزود: حدودا 45 مخاطره طبیعی در دنیا وجود دارد که احتمال وقوع 20 مورد آن در ایران است.
وی یادآور شد: بخش اعظمی از کشور ما روی خط زلزله قرار دارد و در سالهای گذشته زلزله رودبار و منجیل و بم در کشورمان رخ داده در واقع زلزله حادثه ای است که علم تا به امروز نتوانسته وقوع آن را پیش بینی کند.
سعیدی ادامه داد: شاخص های حوادث طبیعی میزان و تاثیر متفاوتی بر محیط ومردم دارد گاهی زلزله قدرت پایینی دارد لذا قدرت تخریب و خسارت کمتری هم به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سند آسیب شناسی کلانشهرها تهیه، تدوین و تصویب شده است، در واقع در این سند بررسی شده که در صورت وقوع حادثه ، یک کلانشهر تا چه اندازه آمادگی دارد.
وی اضافه کرد: در این سند وظایف دستگاه های مختلف در برابر وقوع حوادث طبیعی تعریف شده است.
سعیدی یادآور شد: خوشبختانه اکنون این سند در هیئت وزیران تصویب شده و به دستگاه های ذیربط هم ابلاغ شده است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد:ایران امسال در بحث مقاوم سازی مدارس جایزه ساساکاوا کشور ژاپن را به خود اختصاص داد.
وی بیان کرد: سالانه 200 هزار واحد مسکونی در روستاها مقاوم سازی میشود، همچنین در بحث های پیش بینی و پیشگیری مخاطرات طبیعی هم اقدامات زیادی صورت گرفته است به طوری که همه فرمانداران کشور و اعضای شورای هماهنگی آموزش های لازم را در این زمینه کسب کرده اند.
سعیدی تاکید کرد: متاسفانه هنوز بافت فرسوده، ساختمان های غیر مقاوم و مدارسی که نیازمند نوسازی هستند در کشور وجود دارد لذا باید با استفاده از منابع و امکانات دولت این مشکلات را برطرف کرد.
همچنین مهدی هاشمی استاد دانشگاه در ادامه این برنامه گفت: معتقدم از 43 نوع مخاطرات طبیعی با 34نوع آن در کشورمان مواجه هستیم و 90 درصد از سکونتگاه های ما در معرض خطر بلایای طبیعی هستند.
وی افزود: ایران جز 10 کشور اول دنیاست که در معرض خطر بلایای طبیعی قرار دارد.
هاشمی ادامه داد: در سال 82 که زلزله بم به وقوع پیوست، مقام معظم رهبری از مناطق زلزله زده بازدید و اعلام کردند باید تدبیری کرد و سازمانی مقتدر و قدرتمند وظیفه مدیریت بحران را عهده دار شود لذا در سال 86 سازمان مدیریت بحران از اداره کل به جایگاه معاونت وزارتخانه ارتقا یافت.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهایی که در معرض وقوع مخاطرات طبیعی قرار ندارند برای مقابله با بلایای طبیعی وزارتخانه تشکیل دادند اما در کشور ما با وجودی که اقداماتی در این زمینه شکل گرفته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی بیان کرد: سه دهم درصد از بودجه برای موضوع مدیریت بحران اختصاص یافته است همچنین یک درصد بودجه کل عمومی برای پیشگیری و یک و دو دهم درصد هم برای جبران خسارت در نظر گرفته شد اما متاسفانه هم در دولت گذشته و هم دولت فعلی، بودجه ای که برای مدیریت بحران تخصیص یافت در واقع صرف هزینه های این حوزه نشد.
هاشمی همچنین درباره پیش بینی زلزله متذکر شد: پیش بینی زلزله به صورت قطعی امکان پذیر نیست اما با تمرکز بر مطالعات و فعل و انفعالات داخلی زمین می‌توان تغییرات آن را دریافت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در کرمانشاه زلزله های خفیفی قبل از این زلزله قدرتمند رخ داده بود لذا اگر دستگاه های زلزله نگار می‌توانستند آنها را ثبت کنند حداقل امکان ایجاد آمادگی وجود داشت.
علی مرادی رئیس مرکز زلزله شناسی در ادامه گفت: پیش لرزه هایی در زلزله کرمانشاه به ثبت رسید و ما مراتب اطلاع رسانی را اعلام کردیم.
وی افزود: همچنین سه پیش لرزه با قدرت 4 الی 5/4 ریشتر حدودا 43 دقیقه قبل از وقوع زلزله اصلی به ثبت رسید بنابراین به مردم اعلام آمادگی کردیم تا منازل خود را ترک کنند و دچار خسارت و حادثه نشوند.
رئیس مرکز زلزله شناسی یادآور شد: اگر ایستگاه های لرزه نگاری کاملتری داشتیم مطمئنا تعداد پیش لرزه های بیشتری ثبت می‌شد چراکه معقتدم زلزله ای با قدرت 7/2 ریشتر قطعا پیش لرزه های بیشتری ثبت می‌کند.
مرادی خاطرنشان کرد:پیش از وقوع زلزله در مناطق خسارت دیده در خواست دستگاه های زلزله نگاری داشته ایم اما متاسفانه برای ایستگاه های لرزه نگاری از نظر دستگاه های توسعه ای عقب ماندگی های زیادی در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه 400 ایستگاه لرزه نگاری پیش بینی شده بود، اضافه کرد: اکنون 125 ایستگاه لرزه نگاری در کشور وجود دارد در حالی که باید 451 ایستگاه در کشور داشته باشیم.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر علیرضا صباحی‌فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در بیست و ششمین دوره عملی هیئت معارف جنگ، در جمع اساتید، پیشکسوتان و دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در شهرستان دزفول، اظهار داشت: پیروزی قاطع و چشم‌گیر نیروهای مسلح کشور در عملیات «وعده صادق»، بار دیگر ضمن گرم کردن قلوب مسلمین جهان به رهبری خردمندانه فرمانده معظم کل قوا نشان از تحقق وعده الهی در خصوص لزوم حُسن ظن و توکل به اراده پیروزمندانه الهی بود.

امیر صباحی‌فرد افزود: مردم متدین، ولایی و قدرشناس ایران، با انجام این عملیات، احساس غرور کردند و این امر بار دیگر نشان از اهمیت و نقش محوری و کلیدی نیروی پدافند هوایی ارتش در تأمین آرامش و امنیت آسمان کشور و پایگاه‌های زمینی در سرتاسر کشور در طی انجام عملیات مذکور و پس از آن است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه این عملیات، نخستین رویارویی مستقیم نیروهای مسلح ایران با رژیم نحس صهیونیستی است، تأکید کرد: شکست غرور و شوکت پوشالین و دروغین رژیم منحوس صهیونیستی در نخستین رویایی مستقیم این رژیم با نیروهای مؤمن جمهوری اسلامی ایران، نشان داد که نه‌تنها این رژیم قادر به پیش بردن هیچ هدفی نیست، بلکه ضعف مفرط این رژیم در برابر آمادگی بی‌مانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفع هرگونه تعرض به خاک کشور و حریم امن آسمان سرزمین ایران، آشکار شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، در توضیح دلایل بروز جنگ تحمیلی، بیان کرد: تغییر نظام سیاسی از رژیم پهلوی به جمهوری اسلامی، درگیر شدن ارتش در برخی مناطق مرزی و غائله‌های پیرامونی، انتقام‌جویی آمریکا از ملت ایران و نهایتاً جاه‌طلبی‌های صدام و ماجراجویی رژیم بعث عراق در خصوص قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، از جمله مواردی بودند که به بروز جنگ هشت ساله علیه کشورمان منتهی شد.

امیر صباحی‌فرد درخصوص توانایی نیروی پدافند در دوران دفاع مقدس، گفت: در آغاز جنگ تحمیلی، نیروی پدافند هوایی تنها به برخی سامانه‌های وقت دسترسی داشت؛ ولی با وجود این، پدافند هوایی توانست با توکل به خداوند منان و اتکا به توانایی‌های جوانان خود، تمامی عملیات‌های دوران هشت سال جنگ تحمیلی را زیر چتر عملیاتی و پدافندی خود قرار داد و اجازه اشغال حتی یک وجب از خاک پاک میهن اسلامی را به دشمنان خود نداد.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش ادامه داد: با آغاز جنگ تحمیلی، دکترین نیروی پدافند هوایی از دفاع هوایی محدود از برخی سایت‌ها و پایگاه‌ها به حضور در نوک پیکان حملات تغییر یافت؛ به همین دلیل این نیرو، توانست در طی دوران هشت سال جنگ تحمیلی، بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار رصد هوایی را به ثبت برساند و در فرایند سرنگون‌سازی بیش از ۶۵۰ فروند هواپیماهای جنگی دشمن مشارکت فعال داشته باشد.

وی اظهار داشت: پاسداری از صدور نفت از جزیره خارگ به عنوان مبدأ اصلی صدور نفت کشور و ممانعت از انسداد خطوط هوایی و بسته شدن فرودگاه‌های کشور، از جمله دیگر مواردی بود که نیروی پدافند هوایی ارتش در طی هشت سال دفاع مقدس به انجام آن‌ها مبادرت ورزید.

امیر صباحی‌فرد با بیان اینکه رهبری مدبرانه امام خمینی (ره) و ایثار و ابتکار عمل رزمندگان نیروی پدافند در طی هشت سال جنگ تحمیلی، از جمله عوامل پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران بر دشمن بعثی بود، خاطرنشان کرد: با فراگیری درس‌ها و تجربیاتی که در دوران هشت سال دفاع مقدس به دست آمده است، فرهنگ ایثار، شهادت، ابتکار عمل و خلاقیت سرلوحه تمامی کارکنان پایور و وظیفه نیروی پدافند هوایی ارتش قرار گرفته است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با تأکید بر اینکه اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و حرکت بر روی لبه فناوری‌های بومی‌سازی شده، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است، گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش توانسته است با اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و با حرکت بر روی لبه فناوری‌های مدرن، به ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و سامانه‌های کشف و شناسایی، اطلاعاتی، فاوایی و پدافندی دست پیدا کند تا هرگونه نگاه چپ و خطا به کشور و حریم زمینی و آسمانی آن را در نطفه خفه کرده و قلب سیاه دشمنان این آب و خاک را نشانه بگیرد.

کد خبر 6099333 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور
  • حماس: عملیات «کرم ابو سالم» پیامی بود مبنی بر آمادگی مقاومت برای مقابله با دشمن
  • حمدان: عملیات کرم ابو سالم نشانه آمادگی مقاومت بود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • زلزله خوزستان را لرزاند